Een hecht familiebedrijf

Vos Banket is uw koek- en banketspecialist. Een hecht familiebedrijf dat gevestigd is in Dwingeloo, het groenste dorp van Europa. Ooit begonnen met één vrachtwagen en vervolgens uitgegroeid tot een internationaal opererende organisatie.

Vos Banket sinds 1975

Historisch

Vos Banket is een koek-, brood en banketgroothandel uit het Drentse dorp Dwingeloo. Het bedrijf is in 1975 opgericht door de ouders van André Vos, één van de twee huidige eigenaren. Het begon met één vrachtwagen en een rayon dat niet verder reikte dan een deel van de provincie Drenthe. Een duidelijke toekomstvisie, tomeloze ambitie en een goed doordacht bedrijfsbeleid zorgden voor een forse groei van de onderneming. Het wagenpark werd uitgebreid, de bouw van een nieuw pand in Dwingeloo zorgde voor meer bedrijfsoppervlakte en met de overname van verschillende bedrijven werd het rayon vergroot.

 

Kinderen zijn altijd in meer of mindere mate betrokken bij de onderneming van hun ouders. Omdat het bedrijfspand van Vos Banket altijd gekoppeld is geweest aan het woonhuis, is André letterlijk en figuurlijk opgegroeid in het bedrijf. Hij was in zijn vrije tijd vaak op de werkvloer te vinden, leerde er de kneepjes van het vak en had een hechte band met de medewerkers, waarvan sommigen nu nog in het bedrijf werkzaam zijn. Bovendien werd al snel duidelijk dat ondernemerschap en handelsgeest van vader op zoon zijn doorgegeven. Deze talenten en zijn hart voor het familiebedrijf hebben hem doen besluiten om in 1999 als personeelslid toe te treden tot het bedrijf van zijn ouders.

 

Twee jaar later, precies dertig jaar na de oprichting, nemen André en zijn broer het bedrijf over van hun ouders. Het biedt André de kans om zijn talenten volop te benutten en zijn pijlen te richten op verdere uitbreiding van het bedrijf.

 

Tweede generatie

 

Sinds 2020 wordt Vos Banket geleid door André en zijn partner Esther. Beiden willen recht doen aan de kracht en de historie van het bedrijf, meer inhoud geven aan de persoonlijke relaties met klanten en medewerkers en kansen in de markt optimaal benutten om van Vos Banket een gezond, prettig en toekomstbestendig bedrijf te maken. Waar iedereen zich gewaardeerd voelt en waar samengewerkt wordt om klanten mooie ambachtelijke producten aan te bieden.

 

En zoals André als kind vaak op de werkvloer te vinden was, zijn het nu zijn kinderen die het vak leren van hun ouders en de medewerkers. Het is weer een beetje als vroeger, maar dan met de blik op de toekomst!

 

 

Benieuwd wat Vos Banket voor u kan betekenen?

 

Neem contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking.